FRENCH CREPE
BAHAN:
1 CAWAN TEPUNG GANDUM
1 SUDU MAKAN GULA PASIR
1/4 SUDU TEH GARAM
1 SUDU MAKAN GULA PASIR
1/4 SUDU TEH GARAM
3 BIJI TELUR
2 CAWAN FRESH MILK
2 CAWAN FRESH MILK
2 SUDU MAKAN BUTTER- CAIRKAN
CARA:
1) SATUKAN TEPUNG, GULA, GARAM- AYAK LAGI BAGUS
2) PECAHKAN TELUR, CAMPURKAN SUSU - PUTAR SEKEJAP
3) MASUKKAN TEPUNG
4) MASUKKAN BUTTER YANG DICAIRKAN
5) GUNA NON STICK PAN, LETAK BUTER SIKIT - AMBIL SESENDUK- GOYANGKAN PAN SUPAYA JADI BULAT- KALAU KAT PARIS MEREKA GUNA SPREADER UTK JADIKAN BULAT
6) AGAK DAH MASAK, BALIKKAN SEKEJAP DAN ANGKAT
7) SAPUKAN NUTELA SETENGAH BAHAGIAN, PASTU LIPAT 2, KEMUDIAN LIPAT 3 JADIKAN TIGASEGI...
8) BOLEH TAMBAH HIRISAN PISANG,STRAWBERRY
9) HIDANG DENGAN PENUH KASIH SAYANG
1) SATUKAN TEPUNG, GULA, GARAM- AYAK LAGI BAGUS
2) PECAHKAN TELUR, CAMPURKAN SUSU - PUTAR SEKEJAP
3) MASUKKAN TEPUNG
4) MASUKKAN BUTTER YANG DICAIRKAN
5) GUNA NON STICK PAN, LETAK BUTER SIKIT - AMBIL SESENDUK- GOYANGKAN PAN SUPAYA JADI BULAT- KALAU KAT PARIS MEREKA GUNA SPREADER UTK JADIKAN BULAT
6) AGAK DAH MASAK, BALIKKAN SEKEJAP DAN ANGKAT
7) SAPUKAN NUTELA SETENGAH BAHAGIAN, PASTU LIPAT 2, KEMUDIAN LIPAT 3 JADIKAN TIGASEGI...
8) BOLEH TAMBAH HIRISAN PISANG,STRAWBERRY
9) HIDANG DENGAN PENUH KASIH SAYANG
No comments:
Post a Comment