KEK KOKTEL
Hari minggu ni saya buat kek koktel yang saya ambil daripada resepi di blog evelyn gemina. Kek evelyn bernama Eggless Cake sebab kek ni tak guna telur. Tu yang saya nak cuba tu. Cara menghiasnya saya gunakan koktel sebab itu aje yang ada kat rumah ni. Jadi saya tukar nama kek ni sebagai kek koktel ...Jom layan resepinya..
Bahan:
A) 200 gm butter
160 gm gula kastor
B) 200 gm susu segar
sedikit esen vanila
C) 240 tepung gandum
1 3/4 sudu kecil baking powder
D) 1 tin koktel- asingkan airnya
Fresh cream secukupnya - dipukul sehingga lembut dan bertanduk
Cara:
1) Pukul A, masukkan B, pukul lagi dan masukkan C
2) Masukkan dalam loyang yang telah diletak kertas minyak, bakar 180 darjah sehingga masak
3) Apabila telah sejuk, potong 2 dan letakkan fresh cream dan buah koktel
4) Hias kek dengan fresh cream dengan kasih sayang....
sedapnya...
ReplyDeletetq adda-syuhada..
ReplyDelete