Friday, November 4, 2011

KARIPAP EPOK-EPOK

KARIPAP

Orang Johor panggil karipap ni epok-epok..tapi nama glamournya karipap...sekarang ni macam-macam karipap ada, karipap pusing la..karipap giant la..karipap mini la....takpe lah..asalkan karipap..epok-epok....
Semua tau buat rasanya karipap macam ni....

Bahan/Cara:

1) Tepung + air garam + planta dicairkan = sukatan saya agak-agak sebab tak pernah sukat...
2) Intinya ikan bilis + serbuk kari + bawang besar = tumis
3) Masukkan kentang atau keledek
4)  Kalau nak lebih sedap letak daging
5) Bentukkanlah jadi karipap....kalau pandai kelim..kelimlah dengan tangan..kalau tak pandai pakai penekap karipap je...
6) Goreng dan hidang dengan kasih sayang


EPOK-EPOK/KARIPAP

No comments:

Post a Comment